Op 8 oktober staat er weer een “Dutch Wondertjes” wandeling gepland .   

En voor het eerst gaan we een  “Dutch Wondertjes” kampeer weekend organiseren in 2024.                     

Miracle aan het werk in het veld.

Diamond aan het werk in het water.

Honden Begeleiding en Trainingen 

   Voor training van je hond kunnen wij jullie ook helpen. 
Paul is gediplomeerd kynologisch instructeur. 
Trainingen zijn altijd bespreekbaar.


Honden Begeleiding 

   Voor training van je hond kunnen wij jullie ook helpen. Paul is gediplomeerd kynologisch instructeur.
Trainingen zijn altijd bespreekbaar.

Honden Begeleiding 

Voor training van je hond kunnen wij jullie ook helpen. Paul is gediplomeerd kynologisch instructeur.
Trainingen zijn altijd bespreekbaar.. 

Honden Begeleiding 

  Voor training van je hond kunnen wij jullie ook helpen. Paul is gediplomeerd kynologisch instructeur.. 
Trainingen zijn altijd bespreekbaar.

Honden Begeleiding 

Voor training van je hond kunnen wij jullie ook helpen. Paul is gediplomeerd kynologisch instructeur.. 

Trainingen zijn altijd bespreekbaar.

Paul heeft jarenlange ervaring opgedaan met onze eigen flatcoats en heeft de opleiding bij Martin Gaus Academie gevolgd en volgt hier nog steeds lessen. Dit om te blijven leren en ontdekken om de honden en hun baasjes zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Paul helpt de baasjes en hun honden met diverse manieren van training, gehoorzaamheid, coaching, puppy training en jachttraining of andere training in overleg.

 Ook begeleid hij de honden en hun baasjes als ze tegen problemen aan lopen altijd samen en in overleg ook in thuis situaties.

Trots op deze kanjers

Buddy

Buddy is geboren in ons 1e nest flatcoated retrievers en is door ongelukkige omstandigheden bij ons teruggekomen. De 1e eigenaren konden niet meer voor hem zorgen, omdat een van hun zoontjes helaas ernstig ziek is geworden. We hebben inmiddels nieuwe enthousiaste baasjes voor Buddy gevonden. Buddy is helemaal thuis bij hun en ook de nieuwe eigenaren zouden geen leven meer zonder Buddy kunnen voorstellen. Wij zijn erg blij dat uiteindelijk alles voor iedereen zo goed heeft uitgepakt.

Peppa

Wij zijn ook erg trots op gevoelige Peppa. In de omgeving waar Peppa woont hebben mensen de hulp van Peppa ingeroepen. Bij deze persoon is namelijk het PTTS syndroom vastgesteld in een ernstige vorm. Deze persoon zou dan ook beter door het leven gaan met een hulphond  in het dagelijkse leven om beter te kunnen functioneren. Nu is het verhaal dat deze persoon een kind heeft met zo'n ernstige angst voor honden dat er geen hulphond geplaatst kon worden. Hiervoor hebben ze de hulp van Peppa ingeroepen of ze misschien iets kon betekenen voor hun. Met de hulp van Peppa en haar geduld is beetje bij beetje het vertrouwen in een hond hersteld bij dit kind en inmiddels zo goed dat er een hulphond in het gezin is geplaatst, waardoor deze persoon het dagelijkse leven beter aankan. Hoe trots kun je als fokker zijn dat deze speciale eigenschap van mama Dutch is doorgegeven. Ook dame Indi bezoekt wekelijks een bejaardentehuis om daar met de bewoners te knuffelen. De demente bewoners daar genieten met volle teugen van Indi. 

Faber geboren 22 juli 2021

Een lieve reu van bijna 1 jaar oud (11-06-2022) is met zijn baasjes op vakantie in Frankrijk. Bij het bezoek aan Omaha Beach (bevrijding stranden in Normandie) wordt Faber ineens heel rustig en plots heel verdrietig. Hij ploft ineens neer  bij het monument daar….alsof hij voelt wat daar is gebeurt.  Hij was verdrietig en stil en bezorgde zijn baasjes kippenvel. Hij wilde met geen mogelijkheid vooruit en nam zijn tijd.  Een moment wat mij  ontroerde bij het horen van dit verhaal. Dus ja…. Zoals ik altijd al voelde heeft Faber een heuse  “oude ziel”……. Tranen over mijn wangen.


NESTWANDELINGEN.....


Wij hebben jaarlijks een nestwandeling met de honden en vinden het altijd erg   gezellig om samen met de honden en de baasjes van hun er een gezellige dag van te maken. Niets is uiteraard verplicht, maar wel altijd super leuk. Op onze kosten is er ook altijd een hapje en drankje voor de baasjes en een snoepzak met verrassing voor de honden om de dag af te sluiten.

De data's worden altijd in overleg via de groeps app bekend gemaakt. 

PUPPY NIEUWS!


Als alles goed blijft gaan zullen er ergens in 2024  puppy’s verwacht worden van Milly. 


Voor verdere vragen of evt. kennismaken met onze honden en het ras Flatcoated Retriever  kunt u altijd contact opnemen mocht u interesse hebben.