Wij zijn Paul en Miranda en trots op onze  flatcoated retrievers Miracle (zwart) Diamond (liver), Janou (zwart) en Milly (zwart) en inmiddels hebben wij uit het laatste nestje van Milly haar lieve zoon Denzi (zwart) aan onze roedel toe mogen voegen.


In 2005  kregen wij onze 1e flatcoat met de naam Miss Dutch (zwart). Deze geweldige hond heeft onze harten meteen veroverd. Ze is helaas in 2016 overleden, maar heeft ook geweldige pups nagelaten. Dutch was een speciale hond en hoog gevoelig. Ze voelde mensen precies aan. Deze kanjer is het zelfs gelukt om onze buurjongen "Delano"  die meervoudig lichamelijk en geestelijk is gehandicapt, van zijn angst voor honden af te helpen. 

De eerste maanden duurden de momenten samen niet langer dan 1 minuut, want dan begon Delano al te gillen en te huilen zo bang als hij was. Hij zit in een rolstoel en Dutch deed niet meer dan langs zijn rolstoel zitten en af en toe duwde hij zijn snuit tegen de rolstoel om te laten weten dat ze er was.

Deze momenten duurde telkens wat langer en door de maanden heen kreeg Delano steeds meer vertrouwen in Dutch. Het heeft wel een jaar geduurd voordat hij zich volledig over durfde te geven aan Dutch en daarna werden ze zelfs dikke maatjes. Wij waren en zijn nog steeds  onwijs trots op Dutch. Zoveel geduld en souplesse waarmee ze hem telkens ieder keer weer een kleine beetje dichterbij zijn gevoel kon komen. Dit is echt een gave van haar geweest waar we zo trots op zijn. Ook met haar nestje mocht Delano komen om nog meer vertrouwen te krijgen in honden, want puppy's zijn helemaal anders. Dit was een missie die meer dan geslaagd is, want nu zijn we 5 jaar verder en heeft Delano inmiddels zijn eigen hond "Astra" genaamd.


Deze speciale gevoelige gave heeft Dutch ook overgebracht aan haar pups. Wij zijn ook super trots op deze honden. Zo is er 1 die op een verzorgingshuis bij patiënten werkt en 1 in een bejaardentehuis wekelijks gaat knuffelen. Er staat op de andere pagina "nieuws" nog meer te lezen over de gevoeligheid van deze honden.


Miracle is bij ons gebleven en is ook zo'n knuffelkont die mensen heel snel kan overtuigen van haarzelf. Ze kan mensen, die niets of niet veel hebben met honden, ervan overtuigen om haar te knuffelen. Miracle werkt ook wekelijks met trainingen in de bossen en laat daar haar andere kant zien dat ze kan werken als de beste en zich niet door takken of brandnetels af laat leiden van haar werk. Ze gaat als een raket om de dummy terug te brengen naar Paul.


Diamond is onze relaxte en super slimme lieverd. Ze is een dame die precies weet wat ze wel. Ze doet niets tegen haar wil en zal nooit vervelend zijn. Ze zal zich nooit opdringen aan een ander en werkt als de beste. Haar neus voor speuren is geweldig te noemen. Ze weet precies hoe ze de dummy of eend, tijdens de jacht trainingen kan vinden door super goed met haar neus de geur te blijven volgen. Een top hond in vele opzichten. Tijdens de show wedstrijden is Diamond ook haarzelf en zal zich nooit in de ring van een kant laten zien die een ander perse wil ,en zeker niet in de ring iets doen omdat ze denk ik weet dat ze een knappe meid is....haha.


Janou is onze kleine scheet en heeft zo ook haar eigen karakter. Ze is best onstuimig af en toe, maar is ook erg baas gericht. Ze zal ons beide altijd in de gaten houden en zeker niet er alleen erop uit trekken. Onze honden lopen meestal niet aangelijnd in de bossen, wat ook heel goed kan, maar Janou is de enige van de vier die nooit ver weg gaat. Dit omdat ze precies wil weten dat we er nog zijn. Een trouwe lieverd. Ook Janou werkt wekelijks in de bossen en doet het super goed, Ze weet alles snel op te pakken en werkt het dan ook netjes uit.  Ook op de show en wedstrijden weet ze precies wat ze wil. Een slimme kleine flatcoat met een heel specifiek eigen karakter.

Milly is onze mooie lieve schat en ook bij ons geboren. Diamond is haar mama en ze heeft veel trekken van haar moeder. Haar looks heeft ze voor het grootste gedeelte wel van haar papa Nugget.  Ze is een hele pittige tante en weet precies wat ze wel maar vooral wat ze niet wil. Een typisch karakter trekje van haar moeder. Milly is een erg slimme meid met veel pit en we verwachten dat we nog heel veel van haar kunnen verwachten. Een geweldige schat die haar plekje  heeft ingenomen bij ons in huis en dat ook altijd zal hebben..

Denzi is onze jongste die op 18-02-2024 bij ons is geboren. De zoon van Milly en kleinzoon van Diamond. Een hele zachtaardige schat en een erg sociaal karakter. Hij is dikke vriendjes met zijn mama Milly en vooral ook met zijn oma Diamond. Onze kleine vriend is een langgekoesterde wens van mij “Miranda” om een reutje te houden. Na de definitieve beslissing om de fok activiteiten achter ons te laten (vanwege onze beider gezondheid) was dit een ultieme kans voor mij en is deze wens in vervulling gegaan met de komst van Denzi. Wij hopen met hem nog heel veel mooie avonturen te gaan beleven

 

Dit is Miss Dutch onze 1e flatcoated retriever waar de liefde voor de Flatcoat is begonnen. 

Wij vinden ieder nieuwe pup weer een wondertje dat geboren wordt. 

Vandaar dat wij ook gekozen hebben voor de naam "Dutch Wondertjes".